Harmonizácia

Harmonizácia 2019-01-31T16:42:24+00:00

Harmonizácia

Mannolees

Špeciálny prípravok na potláčanie negatívnych chuťových prejavov a harmonizáciu chutí bielych, rosé a červených vín

– upravuje celkový chuťový dojem vína,

– zvyšuje jemnosť, zamatovosť a pocit plnosti v ústach,

– stabilizuje taníny červených vín a znižuje tanínovú agresivitu,

– stabilizuje bielkoviny a kyselinu vínnu,  

– zintenzívňuje štruktúru vína.

Môže sa používať celoročne, v každom štádiu zrenia vína.

dávkovanie: 15 g/100 l – (u červených vín max. 30 g/100 l)

balenie: 15 g, 500 g

Noblesse

Prípravok na ošetrenie vín pre zyvšovanie chuťovej harmónie vína

Zvýrazňuje pocit plnosti v ústach a následné zaoblenie chuti,

obaľuje drsné drevité tóny vo vínach,

ktoré zreli v drevených sudoch.

– znižuje vegetálne (nezrelé) arómy a chute vo víne

– zintenzívňuje štruktúru vína

– zvýrazňuje ovocné arómy a pocit plnosti v ústach

– zjemňuje drsné chute a zaokrúhľuje ich

– urýchľuje naštartovanie jablčno-mliečnej fermentácie

– napomáha k integrácii chutí u nových drevených sudov pri použití drevených čipsov

dávkovanie: 30 g / 100 l

balenie: 30 g, 2500 g

Koncentrát hroznového muštu Brix 65 

– Na dosladenie muštu pred kvasením podľa potreby,

dávkovanie:  Pridaním  1,5 l koncentrátu/100 l muštu zvýšime cukornatosť muštu o 1 stupeň

– Na dosladenie suchého vína,

dávkovanie:

1. Polosuché víno – obsah zbytkového cukru 4-12 g/l  – pridaním 1 cl/l (pol štamperlíka) koncentrátu bude obsah cukru 8,6 g/l

2. Polosladké víno – obsah zbytkového cukru 12-45 g/l – pridaním 2 cl/l (1 štamperlík) koncentrátu bude obsah cukru 17,2 g/l

3. Sladké víno – obsah zbytkového cukru  nad 45 g/l  – pridaním 6 cl/l (3 štamperlíky ) koncentrátu bude obsah cukru 52 g/l

balenie: 700 g, 350 g

Farbivo  pre červené víno

Koncentrovaný výťažok zo šúp červeného hrozna

dávkovanie:  1-5 g/ l p

pred aplikáciou výťažku sa vždy odporúča skúška v malom

balenie: 500 ml

Longevity

Prípravok pre ochranu vín pred oxidáciou počas zrenia a skladovania.

– Obsahuje inaktivované kvasinky, aminokyseliny a mikroelementy, ktoré sú dôležité pre dokvášanie a pre harmonizáciu vína.

Používa sa účelom minimalizácie oxidačného rizika vín. Pôsobí veľmi efektívne vďaka veľkej kapacite viazania kyslíka.

dávkovanie: 20-40 g/hl

balenie: 1 kg/30 g