Vínne vady

Vínne vady 2020-05-22T16:00:54+00:00

Vínne vady

Reduless W

Kvasinky s obsahom medi na ošetrenie sirky vo víne

– používa sa po ukončení kvasenia pre biele, ružové a červené vína

spoľahlivo redukuje sulfitové väzby a sirkové tóny

– znižuje chuťové a pachové chyby zapríčinené fenolytickými látkami

– zlepšuje celkový dojem, plnosť vína

– nezvyšuje obsah medi vo víne

Návod na použitie:

Reakčný čas po aplikácii je 12 hodín. Po 2-3 dňoch (max. po týždni) víno stočíme. Pri výskyte sirky počas kvasenia aplikujeme prípravok UVAVITAL v množstve 10g/100 l. Ak je to nutné, pridáme ďalšie dávky UVAVITALu.

Obsah sáčku rozpustíme v 3 dcl vody a pridáme do vína. Dobre zamiešať!

dávkovanie:

30g/100 l

balenie: 30 g, 2500 g

Polyclar V

100% čisté PVPP (polyvinylpolypyrolydón) k odstráneniu porúch ako sú: oxidácia, farebné zmeny, zbirzovatené víno a podobné pachute a pavône.

Dávka závisí od typu a intenzity rušivých látok.

dávkovanie: oxidatívne a starinové tóny 30-70 g/hl, silná oxidácia 80g/hl, vysoká farba 20-60 g/hl. Na zistenie optimálnej dávky je vhodné urobiť predbežný test.

balenie: 80 g, 1000 g

Noblesse

Prípravok na ošetrenie vín pre zyvšovanie chuťovej harmónie vína

Zvýrazňuje pocit plnosti v ústach a následné zaoblenie chuti,

obaľuje drsné drevité tóny vo vínach,

ktoré zreli v drevených sudoch.

– znižuje vegetálne (nezrelé) arómy a chute vo víne

– zintenzívňuje štruktúru vína

– zvýrazňuje ovocné arómy a pocit plnosti v ústach

– zjemňuje drsné chute a zaokrúhľuje ich

– urýchľuje naštartovanie jablčno-mliečnej fermentácie

– napomáha k integrácii chutí u nových drevených sudov pri použití drevených čipsov

dávkovanie: 30 g / 100 l

balenie: 30 g, 2500 g

Copper DC

Roztok síranu meďnatého (1%) na odstránenie sírky a iných rušivých zápachov z vína

Použitie:

– Na odstránenie chuťových a pachových chýb, ktoré sú zapríčinené H₂S, DMS, merkaptanov a inými zlúčeninami síry (vajce, spálená guma, kapusta, kukurica atď.).

– Takisto sa môže použiť na „otvorenie“ aróm uzavretých reduktívnych vín a čiastočne na osvieženie starých vín.

– Znižuje pachové a chuťové chyby zapríčinené fenolytickými látkami.

– Zlepšuje celkový dojem a komplexnú kvalitu vína (plnosť v ústach) a zvýrazňuje ovocné tóny

Dávkovanie:

3-5 ml/hl na preventívne ošetrenie nových vín na zvýraznenie odrodových vlastností

10-20 ml/ hl na „otvorenie“ uzavretých reduktívnych vín

10-100 ml/ hl na odstránenie sulfidových zápachov

Odporúčanie pred použitím prípravku v celom ošetrenom objeme: spravte skúšku v malom množstve vína, prípadne prípravok aplikujte postupne v menších dávkach. Reakcia prebehne okamžite po dôkladnom zamiešaní do celého objemu vína, a po každej dávke senzoricky vyhodnotte výsledok. Po reakcii vzniká sulfid medi, ktorý je nerozpustný vo víne.

Potrebné množstvo sa aplikuje priamo do vína.

Balenie: 200 ml/1 liter